Как да засилим имунната система

765
Как да засилим имунната система

Няколко стъпки за всеки ден

По време на студените месеци от годината постоянно ни преследват болести. За да защитите организма си, необходимо е да знаете как правилно да подпомогнете имунната система.

Ето няколко начина да го постигнете:

1/ Спортувайте

Дори най-баналната гимнастика сутрин е способна да засили имунната система. Както съобщават специалисти, редовните физически натоварвания повлияват силно здравето и защитават от боледуване.

2/ Пийте топли напитки

Чайовете се отразяват положително върху работата на имунната система. Специалисти препоръчват всеки ден да изпиваме по една-две чаши от полезната топла напитка: например чай от джинджифил, шипка, лимон, мед, лайка и дори от ябълки.

3/ Наспивайте се

Възможно е да боледувате по-често, тъй като не се наспивате пълноценно? Сънят играе сериозна роля в имунната система. Специалисти препоръчват да спим по 7-8 часа на вечер.

4/ Хранете се само с полезни храни


За да подпомогнете своя имунитет, достатъчно е да следите какво е менюто ви. Ежедневно е необходимо да консумирате достатъчно плодове и зеленчуци. През зимата специалистите съветват да обърнем сериозно внимание на цитрусите, зелето, хряна, чесъна, магданоза, морковите и джинджифила.Добави коментар