Как да се защитите, когато някой у дома боледува

371
Как да се защитите, когато някой у дома боледува

Спрете разпространението на вирусите с адекватни стъпки

Сезонът е такъв, че е почти невъзможно поне един член от семейството да не бъде връхлетян от хрема, температура, кашлица.... Има ли начин да намалите риска от заразяване?

Средства за борба:

-        Антисептик, медицински спирт, памучни тампони, пералня, избелващ препарат, миялна машина.

На какво да обърнете внимание:

  • Дръжките на вратите и други повърхност, които често се докосват у дома.
  • Спалното бельо, одеялата, покривалата, възглавниците на дивана.
  • Средствата за лична хигиена: четка за зъби, съдове, гъба за миене на съдове, носни кърпички.

Какво да направите?

Измийте дръжките, крановете, копчетата, ключовете за осветлението и т.н. Бактериите и вирусите могат да живеят по тези повърхности до 48 часа. Обърнете внимание на дезинфекциращото средство, което използвате. Използвайте спрей и оставете средството върху повърхността. Не го избърсвайте. Ако трябва да третирате предмети, които не бива да бъдат силно намокряни, използвайте памучните тампони.

По-често сменяйте спалното бельо и хавлиите на болния. Перете ги на висока температура. Ако пералнята ви има функция „антибактериално сушене“, не забравяйте да я използвате. След изпирането, може да минете с дезинфектант и пералнята.

Средства за лична хигиена -  мийте съдовете на ръка или в миялна машина така, както обикновено правите. Не забравяйте обаче да обърнете внимание на използваните салфетки и носни кърпи. Не е добра идея да ги оставяте на шкафчето, на леглото или пък да ги трупате в кофата. Хвърлете ги веднага!Добави коментар