Как да се справим с гаденето при пътуване?

175
Как да се справим с гаденето при пътуване?

Да пътуваш е хубаво нещо, но не и когато от това обикновено ти става лошо

Да пътуваш е хубаво нещо, но не и когато от това обикновено ти става лошо. В автомобила най-благоприятна за пътуване е предната пътническа седалка, тъй като можете да гледате напред в далечината и да сте подготвени за движенията, които ви очакват, пише Арткухня, цитирани от БГНЕС.

Слабост, замаяност, гадене, главоболие, липса на въздух, изпотяване, спад на кръвното налягане. Tова са само част от симптомите на неразположение по време на път. Гаденето по време на пътуване може да включва няколко симптома, най-честите от които са: световъртеж, умора, главоболие, блед изглед на лицето, повишено отделяне на слюнка, студена пот и повръщане. Някои прости мерки могат да облекчат тези неприятни симптоми.

Преди да тръгнете на път, проветрете и охладете колата. Правете чести почивки.

Избягвайте мазните и пикантни храни преди пътуване. Поставете клечка за зъби между зъбите си и дишайте през устата.Докато шофирате, отворете леко прозореца, за да поддържате въздуха свеж. Не използвайте силни парфюми, тъй като те ще ви причинят гадене.

Седнете на предната седалка, ако не шофирате. Гледайте напред или далеч в пейзажа, не се обръщайте назад, не четете, не гледайте белите линии на пътя и особено не пушете в колата.

Таблетките за повръщане имат седативен ефект, така че можете да опитате да ги замените с билков чай от джинджифил или да дъвчете пресни листа от мента

Добави коментар