Как да откажем цигарите

644
Как да откажем цигарите

Най-работещите методи

След като парламентът забрани пушенето на открито, все повече пушачи ще трябва поне да ограничат цигарите. Вижте кои са най-ефективните начини да ги спрете. Тези варианти са проработили при вече бивши пушачи.

От раз

Колкото и тривиално да звучи, оказва се, че този начин е успешен за повечето от дамите, участвали в допитването. Голяма част от бившите вече пушачи споделят, че опитите да намалят броя на цигарите не са довели до желания резултат. Вместо това отказът "от раз" се е получил.

Никотинови лепенки и дъвки

Те вкарват в организма необходимата доза никотин без катраните и отровните газове от цигарите. Повечето мнения на бивши пушачи обаче са отрицателни. Според мнозина този метод дори е опасен за здравето. Ако все пак решите да го използвате, в никакъв случай не си позволявайте да пренебрегвате листовката и да пушите въпреки всичко.Електронна цигара

На пазара вече могат да се намерят усъвършенствани електронни цигари, които максимално приличат на истински и цените им са прилични. Но внимавайте - не е добра идея да взимате най-евтиното "електронно чудо", защото ако още първите дни ви се развали, вероятността отново да посегнете към истинските тютюневите изделия е огромна.

Акупунктура

Иглотерапията е най-популярният алтернативен метод за отказване от тютюнопушенето, посочва ТВ7. Основната идея е, че се притискат определени точки, които стимулират отделянето на ендорфин ("Хормонът на щастието"), който цялостно ни отпуска и замества удоволствието, което до този момент сме си позволявали да получаваме от никотина. Според запознати, които са я използвали, древнокитайската практика е единствената, която наистина успява да "приспи" самото желание за пушене.

Хомеопатия

В аптеките се продават различни хомеопатични препарати, специално създадени за спиране на цигарите. Бихте могли да си вземете такъв без рецепта и да започнете с най-слабата дозировка, но е желателно да се консултирате с лицензиран хомеопат, тъй като този алтернативен медицински метод представлява цяла философия и след специалния преглед най-добре ще си проличи кое "лекарство" е подходящо лично за вас.Поведенчески и мотивационни терапии

Можете да потърсите специалист, който да ви изготви съответната терапия, а можете да опитате и сами да си измислите такава. Поведенческата терапия предполага да установите какви са личните ви "ритуали" на пушене, в какви ситуации цигарите ще ви липсват най-много. След това трябва да измислите как да ги избягвате или с какво друго действие бихте могли да замените пушенето в конкретните моменти.

Напълнява ли се?

Този въпрос тормози много жени, които са решили евентуално да спират цигарите. Отговорът е: Обикновено да, напълнява се, но ако се постараете, спокойно можете и да го избегнете, като просто не се поддавате на увеличения апетит.

А най-добре ще бъде, ако започнете да спортувате. Освен на фигурата, това ще се отрази добре и на психическата ви нагласа. Ще видите колко по-леко дишате без цигари и този факт ще ви мотивира да не ги започвате пак.Коментари

Коментар: 1

Az gi otkazah ot raz kazah si-pisna mi da davam pari za cigari-tova sa pari na vqtara.A imam i malko dete-hem 6te my kypyvam pove4e ne6ta sas spestenite pari,hem nqma da e pasiven py6a4,hem nqma da my davam lo6 primer.Otkakto gi sprqh sam mnogo dobre :))


  • 1

Добави коментар