Как да останем без зъби

120
Как да останем без зъби

5 навика, които ни приближават към „успеха”

Някои вредни навици могат да нанесат силна вреда на зъбите и венците. За съжаление, отрицателното влияние на навиците ни е толкова силно, че връщане назад няма. А на нас така и не ни се иска да се променим. Все пак в името на здравето и красотата ще ви запознаем с навиците, които най-често и силно загрозяват усмивката.

1. Използване на зъбите не по предназначение. Това е една от най-разпространените практики. И на вас ви се е случвало да късате въженце или пък найлонова опаковка със зъби, нали? Защо го правите, нямате ли ножица или нож? С тези на пръв поглед елементарни действие рискувате да увредите зъбите си! А бактериите също не са за пренебрегване – рискувате здравето на венците си!

2. Скърцане със зъби. Може да ви случва по най-различни причини, но привиквайки към скърцането със зъби, рискувате да си навлечете болезнени усещания, деформация на челюстта, пародонтит и други.

Полезните навици на звездите в грижата за зъбите

3. Злоупотреба с четката за зъби. Мнозина имат навика да използват четката за зъби след ядене, но, уви, не всички са запознати кога следва да се използва тя. Като резултат се сдобивате с повредени зъби и венци. Съветваме ви да замените четката за зъби с конец за зъби – така ще намалите риска от повреда на зъбите и ще ги чистите по-добре.

6 правила за здрави зъби

4. Пушене. Вредният навик, който със сигурност сте очаквали да присъства в този списък, прави белоснежната усмивка категорично жълта. Освен това пушенето има неприятното свойство да ускорява разпространението на кариесите.5. Твърда четка. Вече споменахме, че използването на четката за зъби трябва да става умерено. В същото време зъбната четка не трябва да бъде твърда. Купете си мека и следете състоянието й през следващите месеци. Когато видите, че се променя, купете си нова. Иначе скоро ще си купувате нови зъби, а венците ви ще кървят!

За здрави зъби - от всичко по малкоДобави коментар