Как да научим детето да не боледува

259
Как да научим детето да не боледува

Точно така! 8 златни правила

Случва се понякога да лекувате детето от хрема, а то да ходи босо по тревата или в студа без шапка. Позната ли ви е тази ситуация? Разбира се, че да. Децата са малки и затова отговорността за грижата за тях е на родителите.

Как да научите обаче детето да мисли за своето здраве. Предлагаме няколко тактически хода.

1/ Лична хигиена

Спазването й понижава максимално вероятността от възникване на инфекции в организма на детето. Научете детето да си мие ръцете преди хранене, да си чисти зъбите 2 пъти на ден и да се къпе редовно. Тези навици са фундамент за добро здраве.

2/ Дневен режим

Научете детето от раждането му да се придържа към дневен режим. Правилно настроен биологичен часовник, продължителност на съня, редовно хранене и продължителни разходки.

3/ Здравословно хранене

Менюто следва да е балансирано. На масата детето задължително трябва редовно да консумира каши, пресни зеленчуци и плодове, месо и риба.
Разбира се, че може и сладки храни. Но заложете предимно на пчелен мед, сушени плодове, мармалади.

4/ Закаляване

Слънце, въздух и вода. Те укрепват имунната система и дават възможност на детето да се чувства добре по всяко време на годината. Не забравяйте за ежедневните разходки на свеж въздух и редовното проветряване на помещенията.

5/ Физкултура и спорт

Научете детето да ходи пеша, да кара колело и да бъде активно. Лежането на дивана и седенето на маса не е залог за здраве.6/ Правила на поведение + безопасност

Важно е да научите детето да пресича не само на зелено, но и да се облича според прогнозата за времето.

7/ Да се вслушва в себе си

Нека детето умее да усеща своите потребности. Когато не се чувства добре, да казва. Това ще ви е от полза в бъдеще.

8/ Позитивно поведение

Не е тайна, че заобикалящата среда оказва сериозно влияние върху здравето на човека. Ако родителите се отнасят с грижа към природата, ще има все повече здрави хора.

Не забравяйте и за своя личен пример. Не можете да научите детето да яде здравословно, ако самите вие често отдавате предпочитание на фаст фууда.Добави коментар