Как да намалите риска от заразяване с коронавирус?

5232
Как да намалите риска от заразяване с коронавирус?

Симптомите са кашлица, висока температура и затруднено дишане

Новият коронавирус, наречен Ковид-19, е идентифициран в Китай в края на 2019 г. и е нов щам на коронавирус, който досега не е бил откриван при човека, съобщават от Министерството на здравеопазването, цитирани от Darik News. Симптомите са кашлица, висока температура и затруднено дишане. Ковид-19 се предава по въздушно-капков път, при пипане на заразени повърхности или директно по пътя ръка-нос, ръка-очи, ръка-уста - когато ръката на здравия е имала контакт с болен.

Как можем да се предпазим от заразяване:

Миенето и дезинфекцията на ръцете са ключът към предотвратяване на инфекция. От Министерството на здравеопазването съветват да миете ръцете си често със сапун и вода за най-малко 20 секунди. Препоръчва се да избягвате контакт с хора, ако кашляте или се чувствате зле. Ако чувствате здравословен дискомфорт, потърсете лекар.

При кашляне и кихане покривайте носа и устата със салфетка, която да изхвърлите веднага след това и измийте ръцете си. Когато сте на път, консумирайте храна, преминала през достатъчна топлинна обработка. Ако се разболеете по време на пътуване, уведомете екипажа и потърсете медицинска помощ.

Маските за лице помагат да се предотврати по-нататъшното разпространение на инфекция от тези, които са болни към други хора около тях. Ако използвате маска, уверете се, че тя покрива устата и носа ви.

Добави коментар