Кафето и децата

1481
Кафето и децата

Мисията възможна и полезна?

Изследвания показват, че детският организъм е способен да преработва кофеина по същия начин, по който го прави тялото на зрял човек. В умерени количества кафето оказва същото влияние върху децата, както при възрастните – ободрява, подобрява концентрацията и паметта, благотворно влияе върху работата на храносмилателната система и оказва леко антихистаминово въздействие.

Сега какво мислите по въпроса с консумациятана кафе от деца?

Според учените децата не бива да консумират кафе по-рано от навършване на 6-7-годишна възраст. На такава възраст можете да предлагате на детето слабо кафе, натурално, с мляко и захар. А колко често? Всъщност, доста рядко – веднъж месечно.

Не препоръчваме да давате на детето си да приема разтворимо кафе, тъй като в него се съдържа повече кофеин. Освен това тези продукти се характеризират с по-различни вкусови качества, а полезните свойства за по-малко.

Не е препоръчително да поднасяте на детето си и кафе без кофеин.

Какво лекува копривата?

Учениците в началните класове могат да консумират 2-3 пъти месечно кафе с мляко. При тийнейджърите количеството се увеличава до 1 чаша седмично.

Децата на възраст 16-17 години могат да пият по чаша от топлата напитка всеки ден.

Според експерти не е желателно децата да пият кафе на празен стомах. Ограничавайте този продукт и в случаите, когато детето е емоционално превъзбудено. В този ред на мисли не предлагайте на детето си кафе през втората половина от деня.

Ако препоръчителната порция кафе за възрастни е 200 мл, за децата тя е двойно по-малка.

Ако все още не се доверявате на кафето, то трябва да знаете, че е много по-добре да позволите на детето си да изпие чаша кафе, отколкото газирана напитка.

 Добави коментар