Кафето е забранено за някои хора. Вижте дали сте от тях

10
Кафето е забранено за някои хора. Вижте дали сте от тях

Страдащите от мигрена трябва пият по-малко от две чаши кафе на ден, за да предотвратят усилването на главоболието

Страдащите от мигрена трябва пият по-малко от две чаши кафе на ден, за да предотвратят усилването на главоболието. До такъв извод са достигнали медиците в Харвард, публикували свое изследване в списание American Journal of Medicine. Три и повече чаши от горещата напитка могат значително да повишат вероятността за поява на главоболие, твърдят учените.

Досега биолозите са смятали, че употребата на кофеин може да се отрази негативно върху сърдечната дейност при страдащи от аритмия. Дългите наблюдения, обаче, показали съвсем различни резултати. От друга страна, въпросът за положителните свойства на кафето все още е предмет на спорове сред лекари и биолози.

През последните години различни групи учени установили, че консумацията на повече от три чаши кафе на ден значително намалява риска от инфаркт и други болести. Според други учени обаче, няма категорични доказателства за подобна връзка. В някои случаи кафето въздейства неблагоприятно на страдащите от мигрена. Все още няма яснота за причинителя на силното главоболие.

Предстои да се направи допълнително проучване за влиянието на други фактори, въздействащи върху главоболието, посочва вестник Стандарт.


Добави коментар