Къде и как се формира имунитетът в тялото ни?

64
Къде и как се формира имунитетът в тялото ни?

Тези дни, преминаващи под знака на пандемията от коронавирус, когато сме принудени да ограничим двигателната си актиивност, е много важно да прилагаме всички възможни мерки за засилване на имунитета си

Тези дни, преминаващи под знака на пандемията от коронавирус, когато сме принудени да ограничим двигателната си актиивност, е много важно да прилагаме всички възможни мерки за засилване на имунитета си.

Именно тонусът и устойчивостта на имунната система са гаранция, че ако се заразим, ще успеем да преодолеем болестта без сериозни последствия, коментира пред Радио София специалистът по хранене Яна Данаилова. Тя препоръча в тази ситуация поемането на течности, особено чай от джинджифил и лимон.

„80% от човешкия имунитет е в храносмилателния тракт. От трилионите бактерии, техният баланс и симбиоза зависят много всички процеси в организма. За да поддържаме добра микрофлора, трябва да приемаме храни, богати на витамини, минерали, фибри, комплексен белтък, омега-3 мастни киселини. Добре е да ограничим газирани напитки, обработени и храни с консерванти“, категорична бе Данаилова.

На имунитета вредят алкохолът, както и стресовите моменти. Данаилова препоръча и физически упражнения, колкото и да сме ограничени от пространството на дома, посочва вестник Стандарт.


Добави коментар