Извадиха от стомаха на 3-годишно дете 31 магнитни топчета

148
Извадиха от стомаха на 3-годишно дете 31 магнитни топчета

Детето е успяло да избегне сериозни здравословни последици

Лекарите в руския град Томск, с помощта на фиброгастроскопия, отстраниха 31 магнитни топчета от стомаха и червата на 3-годишно момче, съобщиха руски медии. Детето е успяло да избегне сериозни здравословни последици.

Пред репортери медиците казали, че с помощта на фиброгастроскопия, използвайки мощен магнит, отстранили топчетата от стомаха на детето. По чудо били избегнати сериозни последици, тъй като родителите проявили достатъчно бдителност и се обърнали навреме към лекарите.

Според пресслужбата, ако хирурзите не са успели, тогава детето щяло да бъде подложено на сериозна операция и потенциално получаване на наранявания на стомашно-чревния тракт.

Ако магнитите се слепят заедно, тогава те няма да се отделят. Появяват се множество перфорации, което завършва с перитонит. Стомахът и червата на детето изглеждали като надупчени с куршуми.

Обяснено е, че топчетата били части от конструктор, който се състои изцяло от такива магнити. В същото време силата на привличане между топчетата е такава, че детето не може да ги раздели с пръсти и го прави със зъби. Така се стигнало до „магнитната закуска“ на малчугана, съобщава БГНЕС.

Добави коментар