Имунизирано срещу морбили дете сред новите случаи в Пловдив

336
Имунизирано срещу морбили дете сред новите случаи в Пловдив

Подобни случаи имаше и в предишната епидемия на морбили през 2010 г.

Шестгодишно дете, имунизирано срещу морбили, е един от новите осем случая по време на Великденските празници. Детето е от Столипиново, най-вероятно се е заразило в квартала, предаде БГНЕС. Подобни случаи имаше и в предишната епидемия на морбили през 2010 г., най- вероятно става дума за неправилно съхранение на ваксината.

Сред новите случаи, които закръглят общо бройката от началото на епидемията на 61, има три бебета - на 7 месеца, на 4 и на 5 месеца, има и едно дете на година и 4 месеца, което не е имунизирано. Петгодишно дете от Пловдив най- вероятно се е заразило в Инфекциозна клиника, където е било хоспитализирано за друго заболяване.

Петмесечното бебе пък е заразено в Детското отделение на болница "Пълмед". Три от новите случаи са от Пловдив, останалите са от Кричим и селата Ягодово, Златитрап, Йоаким Груево. Засега сред тях няма тежка клинична картина.

136 са имунизираните лица след нареждането на Министерството на здравеопазването личните лекари да проверят пациентските си листи и да сложат ваксини на тези, които нямат. До момента лабораторно потвърдените случаи на морбили в Пловдив са 26, две проби са дали отрицателен резултат, в един от случаите става дума за рубеола, а не за морбили, а за останалите болни се чака резултат.Добави коментар