Хомеопатията безполезна?

109
Хомеопатията безполезна?

Учени твърдят, че не действа

Швейцарски и британски учени сравниха хомеопатията с плацебото. Тяхното изследване е публикувано в авторитетното медицинско списание Lancet. През 2002 г. фондацията, основана от американски скептик Джеймс Ренди, обеща 1 милион долара на всеки, който убедително може да докаже, че хомеопатичните средства могат да лекуват. До ден-днешен никой не е получил наградата.

Професор Матиас Егер от Бернския университет и неговите колеги от Цюрих и Бристол са провели 110 лабораторни теста. Те не са открили нито едно свидетелство, че хомеопатията е с нещо по-добра от плацебото, съобщи БГНЕС.

Учените предлагат да се проведе по-задълбочено и мащабно изследване. Те съветват лекарите да бъдат смели и да обяснят на своите пациенти, че от хомеопатията няма полза.

Професор Егер смята, че някои хора се чувстват по-добре след приемането на хомеопатични лекарства, но е склонен да свързва този ефект с психологическия фактор. От само себе си се разбира, че хомеопатите и техните пациенти не приемат изводите на учените. И дългогодишният спор по въпроса продължава.Коментари

Коментар: 2

АМАН ОТ НЕНАСИТНАТА И АЛЧНА ФАРМАЦЕВТИЧНА ИНДУСТРИЯ А И МАЙНАТА ИМ НА ЛЕКАРИТЕ КОИТО ИСКАТ САМО ДА СИ НАПЪЛНЯТ ГУШИТЕ И НЕ ИМ ПУКА ЗА ЗДРАВЕТО И ДЖОБА НА ХОРАТА.ЗНАЕТЕ ЗА СЛУЧАИТЕ НА АМПУТАЦИИ И ОПЕРАЦИИ БЕЗ ДА Е НУЖНО САМО И САМО ДА СИ ЗЕМАТ ПАРИЧКИТЕ ОТ КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ.ЗАТОВА АЗ КАТО МЕ ЗАБОЛИ НИЩО ТЪРСЯ ПЪРВО ЛЕК ОТ ПРИРОДАТА-АКО НЕ ПОМОГНЕ МИНАВАМ НА ХОМЕОПАТИЯ-НО НА ТРАДИЦИОННАТА МЕДИЦИНА НЯМА ДА ДАМ И СТОТИНКА-АКО ЩЕ ДА УМРА!!!!!!!

Коментар: 1
homeopaty

Поредните напъни на традиционната медицина, да оплюе хомеопатията, за да може да продължава да лапа и да трови народа и децата с антибиотици..


  • 1

Добави коментар