Хомеопатия при спешни случаи

333
Хомеопатия при спешни случаи

Кои са най-важните хомеопатични лекарства при пътуване и спешни случаи?

Хомеопатията е един напълно безвреден метод за лечение, който може да се използва ефективно от бременни, бебета и кърмачета, пациенти от всички останали възрасти и дори животни. Именно поради тези причини хомеопатията е известна още като ,,нежна медицина'' и се практикува широко в световен мащаб от над 150 000 лекари.

Този метод на лечение може да се използва за различни симптоми и заболявания и е напълно съвместим с друг вид терапия. Най-общо казано, името хомеопатия идва от сливането на думите ,,homeos'' -еднакъв и ,,pathos''- страдание и основният принцип на лечение с хомеопатични лекарства е принципът на подобието или ,,Подобно лекува подобно''.

Нека Ви дам един ярък пример. Какво се случва когато режем лук? Започват да ни се насълзяват очите, да ни тече носа с течни и прозрачни секрети, нали така? Точно при тези симптоми помага и хомеопатичното лекарство ALLIUM CEPA ( латинското наименование на лук е алиум цепа).

Този продукт обикновено се препоръчва в случаите на инфекциозен ринит (с бистър, обилен и разраняващ носа секрет), при сълзене в очите, сенна хрема, съпровородени с кихане. Обикновено се приема по 5 гранули в 9 то разреждане по 4 5 пъти на ден и при подобряване приемите се разреждат.

Кои са най-важните хомеопатични лекарства при пътуване и спешни случаи вижте тук Добави коментар