Хомеопатия ли?

99
Хомеопатия ли?

Хомеопатичните лекарства са по-безвредни

Хомеопатичните лекарства са по-безвредни, в сравнение с тези на традиционната медицина. Те се получават от естествени източници – от растителен, животински или минерален произход. И тъй като хомеопатията се придържа към принципа на “минималната полезна доза”, медикаментите нямат странични ефекти и не могат да навредят.

Това са основните предимства, поради които хомеопатично лечение е предпочитано при лека сиптоматика при деца, бременни и кърмещи жени. Лекарят-хомеопат обикновено предписва не един, а няколко хомеопатични продукта. Тези медикаменти, всъщност, са много разредена доза от определено лекарствено вещество и действат на принципа “подобното лекува”.

Това означава, че те предизвикват симптоми, подобни на тези, от които се оплакваме, така организмът стимулира имунитета си и състоянието се подобрява.

Специалистите смятат, че най-голямото предимство на хомеопатията е, че лечението не се свежда до “корекция” на проблема, а въздейства върху общото здравословно състояние и вътрешните резерви на организма. Целта е да се възстанови имунитетът и да се постигне вътрешно равновесие.

От друга страна, хомеопатията е и добър начин за профилактика, особено за децата. Има редица хомеопатични продукти в аптечната мрежа, които могат успешно да предпазят детето от сезонно заболяване.

Преди това обаче трябва да направите консултация с хомеопат, който да определи кой от всички предлагани продукти е най-подходящ за вашето дете. Лекарството се изписва не само според симптомите, заболяванията, но и според историята на заболяванията при детето, предразположеността му към определени оплаквания, семейна обременненост и тип организъм.

Не на последно място се взема под внимание темпераментът и емоционалната реакция на детето на въздействията на околния свят.

А вие одобрявате ли хомеопатията като метод за лечение на детето си? Споделете в коментарите.Коментари

Коментар: 1
хомеопатия ли?

Да!!!


  • 1

Добави коментар