Грипно цунами удря през януари

102
Грипно цунами удря през януари

Лекарите съветват да се „ваксинираме” с мед и билки

Вълна от грипни вируси ще се появи към края на януари догодина. Това заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред bTV. „Би трябвало да е по-леко, да няма усложнения, но няма как да бъде гарантирано”, заяви той.

По думите му в страната все още грип няма. Върлуват само респираторни инфекции, които се карат на крак за 2-3 дни, посочва вестник "Новинар". Грипът ще ни удари в края на януари и макар да ни е добре познат от последните години, това не означава, че имаме имунитет към него.

Причината да не развиваме достатъчен имунитет е, че вирусът се променя и имунизацията, била тя естествена или с инжекция, се отнася само към стария му вид, който вече е променен от мутация. "Рецепта за предпазване няма, освен, разбира се, невъзможната за съвременния живот пълна изолация", заяви д-р Кунчев.

Лекари и експерти пък посъветваха да се обърнем към естествените продукти като мед, пчелни продукти и билки, за да повишим имунитета си, вместо да гледаме обезателно към ваксините.Добави коментар