Глистите са полезни за здравето

216
Глистите са полезни за здравето

Твърдят учени

Когато родителите научат, че детето им има глисти, това не е особено весела новина. Според учени обаче, глистите са полезни.
Лекари предполагат, че наличието на глисти може да се смята за фактор за защита от алергии. Те обясняват, че една от причините за проявата на алергия и астма у децата е провокирана от прекомерния стремеж към чистота.

Според мнението на учените, в ранно детство детето задължително трябва да мине през етапа на съприкосновение с вируси и други патогени, тъй като това помага да се настрои имунната система за ефективна борба със заболяванията в бъдеще. В същото време, благодарение на хигиеничните старания на възрастните, много съвременни деца се лишават т елементарната възможност да бъдат малко мръсни.

Невероятните храни, които лекуват

Като резултат – възниква алергия като реакция на имунната система на алергените, с които по-рано детето не се е сблъсквало.

Твърдението на учените е, че да има детето глисти въобще не е страшно, а напротив – полезно. Изследователи от университет в Англия са изучили връзката между паразитните инфекции и алергиите при децата. Анализът на данните на 29 000 деца показал, че децата, които са имали глисни, по-рядко страдали от алергични реакции.Добави коментар