Гинеколози: 5 неща, които вредят на женското здраве

235
Гинеколози: 5 неща, които вредят на женското здраве

Един лош навик подхранва здравословни рискове, а когато са пет?

Има няколко неочевидни фактори, които нанасят вреда на репродуктивната система на жената.

1. Ядете прекалено много сладко

Освен на фигурата, сладката храна вреди и на женското здраве. Лекари смятат, че захарта повишава риска от развитие на вагинални инфекции. Затова заложете на храни, които са с нисък гликемичен индекс.

2. Използвате лубрикант на мазата на масла

Две са причините да престанете да използвате такъв тип продукти. Пръво, маслата не се съчетават добре с презервативите. Те са способни да ги увредят. Второ, формулата на маслата нарушават микрофлората на влагалището.

3. Използвате неправилно средствата за хигиена

Сапуните с агресивни компоненти могат да провокират раздразнение на лигавицата на влагалището. Също така се променя pH-то и това води до убиване на полезните бактерии  и благоприятна среда за развитието на вредни.

4. Използвате мокри кърпички

Има мокри кърпички, които са специално предназначени за интимната зона. Останалите не са подходящи за такова приложение. Не игнорирайте факта, че често в тях се съдържа сапун и спирт. Те убиват полезните бактерии и унищожават защитната бариера.

5. Не ходите на редовни прегледи

Посещението на гинеколог не е задължително да се поражда от появил се дискомфорт. Съветваме ви редовно да ходите на прегледите, така ще улавяте евентуален проблем още в неговото начало.Добави коментар