Френската целувка

148
Френската целувка

Какви здравословни ползи ни носи?

Отдавна знаем, че целувката е крайно приятно занимание, но отскоро специалистите заговориха за здравните ползи от докосването на устните.

Най-полезна от всички целувки е френската, показват проучванията. По време на френската целувка се активира главния мозък, който е отговорен за насладата и удоволствието. Целувката задвижва 29 лицеви мускули.

Учените откриха още, че хората, които редовно се целуватq са най-малко изложени на риск от рак. Факт е, че по време на целувка в човешкото тяло се произвежда много ендорфини, т.нар. "хормон на щастието", който укрепва имунитета.

Страстната целувка намалява стреса, повишава настроението и намалява опасността от инфаркт. По време на целувка в устата се произвежда повече слюнка, което от полза за цялата устна кухина, намалява плаката и поради високото съдържание на калции и фосфор укрепва зъбния емайл.

Ако искате възможно най-дълго време да останете млади и здрави, се целувайте всеки ден, препоръчва БГНЕС.

Известно е, че мъжете, които целуват съпругите си всеки ден преди работа, имат по-успешна кариера. Целувайки любимия, жените могат да изгладят бръчките и да направят кожата си по-здрава и еластична.Добави коментар