Фейсбук депресия

61
Фейсбук депресия

Болест, която преследва децата ни

Социална изолация, ниско самочувствие и много време пред компютъра са трите симптома на съвременната болест "Фейсбук депресия", твърдят от Американската академия по педиатрия.

При диагностициране на детска депресия се включват въпроси за социалните мрежи като Фейсбук, пише списание Pediatrics, публикувало изследването на американски експерти. Лекарите правят това по две причини.

Първата е, че прекомерната употреба на социалните мрежи може да бъде симптом за емоционално смущение и второ, защото мрежата служи като пространство, в което можем да променим реалните си облик, място, където оформяме вкусове, срещаме приятели и партньори, споделяме фобии и др.

Фейсбук депресията може да се появи при деца, които прекарват прекалено много време в социалната мрежа. Започват да изпитват затруднения при реалното общуване, появяват се проблеми със съня и липса на апетит.

Докладът на лекарите посочва и още няколко големи риска за децата. Те могат да бъдат подложени на тормоз в мрежата и измами. Авторите на изследването посочват и предимствата от използването на Фейсбук.

Според тях той увеличава креативността, чувството за принадлежност към дадена група и насърчава индивидуализма и социалните отношения между равни. Тези положителни аспекти на мрежата бяха анализирани от експерти от Университета Корнел в САЩ. Според тях Фейсбук е мощен инструмент за добро самочувствие, посочва БГНЕС.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4

1zqjzi'"(){}:/1zqjzi;9

Коментар: 3
Коментар: 2
Коментар: 1
1zqjzi'"(){}:/1zqjzi;9


  • 1

Добави коментар