Фаталната грешка, която се допуска при инсулт

242
Фаталната грешка, която се допуска при инсулт

Приемането на лекарства за понижаване на кръвното налягане при инсулт може да доведе до смърт за пациента

Приемането на лекарства за понижаване на кръвното налягане при инсулт може да доведе до смърт за пациента, каза лекарят и телевизионният водещ Александър Мясников в ефира на телевизия Русия 1. Според него високото кръвно налягане става причина за тромбоза на мозъчните вени.

"Опитвате се да намалите налягането, като по този начин просто убивате човека. Лекарят има право да намали налягането с не повече от двадесет процента от първоначалното, и то в течение на определено време", обясни Мясников, цитиран от БГНЕС.

Той отбеляза, че при такива пациенти не трябва да се понижава налягането, тъй като това води до спад на перфузионното налягане в мозъка, сърцето и бъбреците, което често завършва със смърт.

"Ако въпросът е да дадете лекарства, за да намалите кръвното налягане или да не правите нищо, по-добре не правете нищо, защото, това просто може да завърши зле", подчерта лекарят. Той съветва в случай на инсулт човек да бъде откаран в болница в рамките на три часа, където ще получи необходимата помощ.

Добави коментар