Фатална инфекция при недоносени

139
Фатална инфекция при недоносени

Причината е неизвестна

В Германия отново бактерии сеят смърт. Този път жертвите са недоносени бебета. И както през пролетта, когато избухна епидемия от ешерихия коли, така и сега причинителят на зарата е неизвестен.

Най-вероятно вината за загубата на три недоносени бебета в Бремен се крие в недостатъчна хигиена. В Хамург също бият тревога за бактерии при преждевременно родени. Там, за щастие, няма смъртни случаи, съобщи БНТ.

В Бремен се случват тревожни неща. Месеци наред в местната болницата мълчат за смъртоносна драма. Едва сега става ясно, че между август и октомври там са починали три недоносени бебета.

Информационното затъмнение само задълбочава проблема. Изглежда, че още през януари, вследствие на ифекция, там е починала родилка. Сега са заразени четири бебета. Добрата новина е, че животът им не е в опасност.

"Големият проблем, въпреки всички взети мерки, е, че не може да се открие разпространителят на бактерията. Ние обаче правим необходимото. Например, спряхме приема на деца в болницата", съобщи здравният съветник в Бремен Йоахим Шустер.

От началото на юли при 15 недоносени е регистрирана инфекция със стомашно-чревна бактерия. Клиниката забелязва едва през октомври, че нещо не е наред. Дългото потулване на проблема е скандално, възмущават се местните политици.

При починалите бебета са открити устойчиви на антибиотици бактерии, които често се появяват в болниците. По принцип техни първи жертви в интензивните отделения най-често стават недоносените бебета заради слабата им имунна защита.

Последвайте ни и във Фейсбук.Коментари

Коментар: 1

за съжаление най големият враг на всички болници са вътреболничните инфекций/ВБИ/.много болници в българия а вече се вижда и не само в българия се борят с овладяването им.но защо почти не се чува за боници които се борят с превенцията на вби.може би тогава нещата няма да са така.имах лошия късмет да се сблъскам с много много детски отделения включително и неонатология заради синът си и казвам ви такава трагедия няма и не съм виждала.положението е страшно!много страшно!


  • 1

Добави коментар