Ето това ни разболява

48
Ето това ни разболява

На въздуха, почвата и вредната храна се дължат 1/4 от болестите

1/4 от болестите се дължат на мръсния въздух, почвата и лошата храна. Това се отнася преди всичко до респираторните инфекции и болестите на стомашно-чревния тракт, затова предстоящите изменения в климата ще направят последствията от замърсяването още по-сериозни преди всичко в бедните страни, съобщиха експерти от Световната здравна организация.

“Здравите хора, населяващи планетата, се намират в опасност. На първо място, става дума за промените в природата, които влекат след себе си стихийните бедствия: урагани, наводнения, горски пожари, нови инфекции, нарушения в плодородната почва. Всичко това ще се отрази на интензивността, екстензивността и редовността на разпространението на много от обичайните болести”, смята професор Тони Макмайкъл от Австралийския национален университет.

Американският съюз на геофизиците също обяви измененията в климата на Земята за неестествени: промените в температурата, нивото на морето и количеството на валежите се обясняват, според учените, с увеличената концентрация на парниковите газове в атмосферата, съобщи zdrave.bg.

Според изчисленията на специалистите, за да се промени тази тенденция до 2100 г. трябва да се намали изхвърлянето на въглероден двуокис с повече от 50%, съобщава Би Би Си.Добави коментар