Естествени методи да свалим кръвното

561
Естествени методи да свалим кръвното

При хипертония не посягайте веднага към лекарствата

Можете да понижите успешно кръвното си налягане без медикаменти и да се борите с хипертонията, твърдят три научни изследвания, направени в САЩ през последните няколко месеца:

1. Прибирайте се у дома по-рано

Хората, които работят повече от 41 часа седмично, имат кръвно налягане с около 15% по-високо от останалите, сочат резултатите от наблюдения на учени от Университета на Калифорния в Ървайн (University of California, Irvine). Работна седмица над 51 часа повишава кръвното с над 17%. “Дългият работен ден не дава възможност на човек да се храни правилно и да води физически активен живот”, твърди проф. Хаю Янг и съветва: “Научете се да казвате Край! на задачите в службата, когато работният ден е завършил – повечето дела търпят отлагане”.

2. Правете кратки разходки

40 минути разходка дневно понижава кръвното с 5%, но същият ефект ще постигнете и ако разходките са много, но кратки, показват резултатите от изследване, проведено в Университета на Индиана в Блумингтън ( Indiana University, Bloomington). Според наблюденията на специалистите повечето по-кратки разходки дават възможност на кръвоносните съдове да почиват по-често и по този начин да запазват своята здравина и еластичност.

Бичовете на века

3. Подбирайте храната си

Ако увеличите употребата на продукти, съдържащи повече фибри – независимо дали разтворими или не, кръвното ви налягане ще спадне с 3 до 7 единици, показват резултатите от изследване в Център по хранене в Белтсвил (Beltsville Human Nutrition Research Center), цитирано от zdrave.bg. “Пълнозърнестите храни, като кафявият ориз и белият хляб, са добър източник на фибри, но също толкова фибри има и в много плодове и зеленчуци. Това особено важи за крушите, в които се съдържат и двата вида фибри + калий – основен химичен елемент, когато става дума за борба с повишеното кръвно налягане”, твърдят специалистите.Добави коментар