Еректилна дисфункция

131
Еректилна дисфункция

Как да се справим?

Причините за проблеми с ерекцията могат да са най-различни, затова в тези случаи не бива да се изпада в отчаяние, потиснатост или агресия, а просто да се направи консултация с лекар – андролог или сексолог.

Рядка причината за невъзможна ерекция е вродена аномалия в анатомията на половите органи. В случаите, когато има вродена аномалия, както и в резултат на травма, се извършва протезиране на пениса или пластична операция.

Недостатъчно отделяне на мъжки полови хормони също може да е причина за смутената ерекция, а това лесно се установява с кръвна проба за отчитане нивото на тестостерона, посочва bTV.

Когато се докаже такава недостатъчност, се провежда лечение с тестостерон. Чрез добавянето на мъжкия хормон, който е отговорен за правилното функциониране на половата система на мъжа, може да се реши окончателно този тягостен проблем.

Най-честата причина за еректилните дисфункции е психическа и тогава, освен андролозите, добра помощ оказват сексолозите. Психотерапията върши чудеса при психогенните еректилни дисфункции. Освен това вече има и медикаменти за стимулиране на мъжката потентност, каквито са виаграта и левитрата.

От своя опит като сексолог доц. д-р Румен Бостанджиев се е убедил, че за да има успех в лечението на импотентността, трябва да участва не само мъжа, а двойката партньори.Добави коментар