Епидемия от птичи грип?

57
Епидемия от птичи грип?

Или създават паника, за да продадет ваксините?

Учени твърдят, че са създали в лаборатория смъртоносна форма на вируса на птичия грип (H5N1), която може да постави началото на епидемия, убиваща милиони души по света – но циниците смятат, че това е поредният опит за пробутване на ваксините, които вече не се купуват.

Екипът от Медицинския център Еразмус в Ротердам твърди, че е симулирал естествени процеси и в резултат е достигнал до разработката на мутирала форма на вируса на птичия грип, която може да се предава между животни, достатъчно близки до човешката биология, че да може да се предположи, че предаването може да се случи и от човек на човек.

Резултатите са щели да бъдат публикувани в две научни издания, но американският борд NSABB, отговарящ за биосигурността, е спрял публикациите. Професор Пол Кейн – член на борда, е изпратил предупредително съобщение до правителствата да се приготвят за изтичането на мутиралия вирус. Той съветва правителствата да започнат навреме да взимат мерки и да изградят защитна инфраструктура срещу евентуалния грип.В своето изявление той подчертава още, че няма достатъчно ваксини за спирането на епидемията, макар и да бъде хваната навреме, а ваксините и лекарствата не са достатъчно добри, за да спрат разпространяването на вируса, съобщи zdrave.bg.

Паниката около птичия грип достигна своя пик през 2006 г., когато правителствата по света обърнаха внимание на здравните „експерти”, които предрекоха над 7,4 милиона смъртни случаи в целия свят и бяха произведени огромни количества от противовирусното лекарство Тамифлу. Според официалните данни, например, Великобритания е закупила 14,6 милиона опаковки от него, а САЩ – 20 милиона.

Сега, когато наближава крайния срок на годност на тези ваксини по рафтовете на аптеките, безспорно на производители им ще е удобно, ако отново се появи паника, пише сайтът wddty.com.Коментари

Коментар: 1

естествено че искат да си продадат лекарствата и ваксините


  • 1

Добави коментар