Докторът, който лекува безплодие идва у нас за безплатни консултации

443
Докторът, който лекува безплодие идва у нас за безплатни консултации

Д-р Йоздемир учи от 1989 до 2001 г. в центъра по урология и андрология към университет Мармара, Истанбул. След това през 2007 г. завършва медицински науки в Уайл Корнел, Център за мъжко безплодие, Ню Йорк, САЩ

Поради големия интерес на български пациенти с проблеми при зачеването, инвитро специалистът от турската болница Brüksel IVF and Women’s Health Center  – проф. д-р Караман, ще дойде отново в София за еднодневни безплатни консултации на 14 януари 2020 г. Този път с него пристига и друг член от екипът му – специалистът уролог д-р Абдуллах Йоздемир. Заедно ще информират българските мъже с фертилитет и доказано безплодие за иновативния метод на лечение, който използват в клиниката, наречен РОСИ, и микротесе при мъже с липса на сперматозоиди.

Акцентът на тяхното идване този път ще бъде върху успешното лечение на мъжко безплодие в тежък стадий. Двамата специалисти ще проведат безплатните консултации в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината. Консултациите са подходящи за български пациенти, борещи се за свое дете, които се нуждаят от консултация, второ мнение или лечение в чужбина.

Проф. д-р Караман е един от най-добрите турски инвитро специалисти. Той участва в първите инвитро оплождания в Брюксел и се превръща в един от пионерите и първите последователи на много разработки в тази област.

Всички пациенти, желаещи да посетят безплатни консултации на проф. д-р Юджел Караман, трябва да си запишат предварително час на телефоните на здравния център.

Кой е проф. д-р Юджел Караман?

Дълги години работи като началник на отделението по ендоскопска хирургия и IVF в Brussels Edith Cavell Medical Institute and Hospital Français в Белгия и след изключителния опит, който натрупва там през 2007 г. основава Brüksel IVF and Women’s Health Center (Брюксел IVF и Център за женско здраве) в Истанбул, Турция.

Brüksel IVF and Women’s Health Center разполага с медицинско оборудване на световно ниво и екип от експерти и специалисти в областта на женското здраве и инвитро оплождането. След повече от 30 години европейски опит и като основател и медицински директор, проф. д-р Караман щателно подбира персонала, работещ в центъра.

През 1971 – 1978 проф. д-р Караман завършва Медицинско училище в Анката, Турция – Хачетепе. 1980 – 1984 специализира обща гинекология в Католическия университет Лувайн в Брюксел, Белгия.

Опита си натрупва, работейки в едни от най-добрите европейски болници по женско здраве като – Университет Лувайн – Брюксел, Белгия, където работи 7 години в отделението по гинекология и колоректална хирургия. Там има удоволствието да работи с проф. Лекарт и проф. Донез. Работи година в Лийдс Университет – Лийдс, Обединеното кралство в отделението по гинекологична онкология. През 1988 г. започва работа в Университет Гата – Анкара, Турция. В същото време практикува и в Университет Лувайн – Брюксел, Белгия, но този път в отделението по гинекологична хирургия и IVF. От 2000 до 2007 г. работи като началник отделение по ендоскопска хирургия и IVF в EDITH CAVELL HOSPITAL & HOSPITAL FRANÇAIS – REINE ELISABETH – Брюксел, Белгия. Почти по същото време е и началник на Общо – гинекологично отделение в университе Билим – Истанбул, Турция. От 2007 до 2015 е началник отделение по ендоскопска хирургия в болница EDIT CAVELL-CHIREC – Брюксел, Белгия. По настоящем работи като основател и медицински директор на своята клиника BRUKSEL IVF & WOMEN’S HEALTH CENTER в Истанбул, Турция.

Зад гърба си има множество публикации и презентации. Провежда множество курсове и обучения. През годините издава 5 медицински книги, свързани с женското здраве и гинекологията.

Областите му на интерес са лапароскопска и хистероскопска лазерна хирургия, IVF, безплодие и репродуктивна ендокринология.

За стажа си до момента, той е извършил над 30 000 лапароскопски и хистероскопски операции, довели до щастлив резултат за семействата, в очакване на своето дете.

В практиката си днес проф. д-р Караман прилага иновативната техника ROSI, която използва при лечение на азооспермия, заболяване предизвикващо безплодие при мъжете. Хората с диагноза азооспермия, без зрели сперматозоиди в спермата, могат да се възползват от ROSI техниката. При някои пациенти зрелите сперматозоиди могат да бъдат получени чрез техника TESE. ROSI техниката може да бъде използвана при тези пациенти, при които не могат да се получат зрели сперматозоиди чрез TESE. Тази е причината да се прилага при хора, които имат малък или никакъв шанс да получат резултати от IVF или други асистирани репродуктивни лечения. Известно е, че успехът на бременността при ROSI техниката, която намери ново място в асистираното репродуктивно лечение, е около 20%. Може да се каже, че това е единственият вариант, който се предлага за хора, които са диагностицирани с азооспермия, искащи да имат деца със собствени клетки.

Кой е д-р Абдуллах Йоздемир?

Д-р Абдуллах Йоздемир е уролог, андролог и специалист по мъжки фертилитет и микрохирургия.

Д-р Йоздемир учи от 1989 до 2001 г. в центъра по урология и андрология към университет Мармара, Истанбул. След това през 2007 г. завършва  медицински науки в Уайл Корнел, Център за мъжко безплодие, Ню Йорк, САЩ. От 2002 до 2016 г. работи в инвитро клиника Зейнеп Кямил, Истанбул като андролог. От 2017 г. до сега работи в клиника BRUKSEL IVF & WOMEN’S HEALTH CENTER, Истанбул, Турция

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. д-р Юджел Караман и д-р Абдуллах Йоздемир в София на 14 януари 2020 г. трябва да се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402 или да заявят желания от тях час онлайн на www.medikara.bg.

Имайте предвид, че по време на консултациите с проф. д-р Караман и д-р Йоздемир, прегледи няма да бъдат извършвани. Безплатните консултации се провеждат на база медицинските документи с които разполага пациента към момента.Добави коментар