Добри = здрави

85
Добри = здрави

Имате ли добри маниери?

Хората с добри маниери в службата и у дома са по-здрави, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Подредените и организирани хора имат по-добра лична хигиена от хаотичните индивиди и съответно се грижат по-добре за здравето си. В резултат на това те двойно по-рядко страдат от настинки и стомашно-чревни разстройства от хората с лоши маниери.

Авторите на проучването са установили още, че възрастните хора демонстрират по-добри маниери и се грижат по-добре за здравето си от младите, посочва bTV.

Домакините спазват висока лична хигиена, докато най-небрежни в това отношение са служителите в офиси и студентите. Жените са по-стриктни към хигиената и здравето си от мъжете.

"Всеки може да промени поведението си и да допринесе за прекъсването на веригата от инфекции. Добрите маниери също са от значение - важно е да мислим как собственото ни поведение се отразява върху нас самите и върху околните.

Не сме безсилни срещу инфекциозните заболявания - всеки може да даде своя принос, спазвайки прости хигиенни правила, като редовното миене на ръцете", казва вирусологът Джон Оксфорд от изследователския екип.Добави коментар