Децата масово на плаж по обяд

100
Децата масово на плаж по обяд

Слънцето тогава е много опасно, предупреждават лекарите

Жълт код за жеги беше обявен в 17 области в страната. През деня температурите бяха между 32° и 37°, а по Черноморието термометрите отчетоха до 32°.

Дали плажовете са правилният начин да избягаме от горещината и какви рискове крие посещението на плаж във времето от 14 ч. до 16 ч.?

Оказва се, че по обед плажът е пълен основно с деца. Родителите обясняват, че слънцето е здраве. Дали обаче слънцето в горещите летни дни във времето от 14 ч. до 16 ч. е толкова полезно за детския организъм?Според педиатрите, децата лесно се подават на дехидратация, организмът им бързо се изтощава и изпадат в състояние на прустрация, от което трудно се реанимират. Друг разпространен риск през сезона са и стомашно-чревните инфекции.

Следобедните часове на слънце крият рискове и за възрастните. Водният спасител Веселин Илиев коментира, че много често се случват инциденти в морето от бързото преохлаждане. Получават се сърдечен удар, спазми, мускулни трампи.

По тази причина лекари и спасители съветват в горещи дни прохладата край морето да я търсим до обед или след 16 ч., посочва Нова телевизия.Добави коментар