Деца отключват алергии от басейни с хлор

725
Деца отключват алергии от басейни с хлор

Пипваме гъбички от плочките

Деца отключват алергии от басейни с повишено ниво на хлор. Това показва проверка на районните здравни инспекции по къпалните в страната. Показателен е пример за хлапе, което е получило алергичен пристъп след посещение на басейн „Делфинче“ във Варна.

Веднага е извършена проверка на място, като не са констатирани груби нарушения по отношение на материалната база и стопанисването на обекта.

Но при резултатите от взетата водна проба, изследвана в лабораторно-изпитвателен комплекс към здравната инспекция във Варна, е установено отклонение по показател pH и по показател окисляемост. Било издадено предписание, като съответно от ръководството са взети навремени мерки и при повторно взетите проби е доказана безопасността на водата.

В морската столица са регистрирани над 300 басейна, съобщи за „Монитор“ д-р Катя Янева, шеф на дирекция „Обществено здраве“ към РЗИ – Варна. Все още обаче всеки четвърти басейн по морето не е проверен за годността му да изпълнява функциите си през настоящия летен сезон.

Добави коментар