Деца хибриди?

83
Деца хибриди?

Откриха метод за раждане на деца с ДНК от трима родители

Революционен метод за раждане на деца с генетичен материал от трима родители е разработен от британски учени. Целта е да се избегнат тежките неизлечими наследствени болести.

Това бе оповестено от британския държавен министър на университетите и науката Дейвид Уилътс. Според него, направено е важно откритие, което цели да бъде спасен човешки живот, съобщи novini.bg.

В станалото публично достояние изявление на учени от университета в Нюкасъл се казва, че методът се състои в отнемане на здрава ДНК от яйцеклетка на майката и вкарването й в донорска яйцеклетка след или преди оплождането й. След това тази яйцеклетка "без дефекти" се имплантира у майката.

Теоретично, бебето, появило се на бял свят в резултат на новия метод, притежава генетичен материал от майката, бащата и донора.

Според британски юристи, прилагането на метода обаче може да предизвика истинска буря от недоволство поради етични съображения, защото става въпрос за раждане на "деца хибриди" и за всички произтичащи от това "рискове за следващите поколения".Добави коментар