Детето има глисти?

740
Детето има глисти?

Симптоми, по които да разпознаем

Една от най-големите опасности за децата са глистите. Появата на тези паразити в организма може не само да повлияе отрицателно върху развитието на детето, но и да се отрази върху работата на храносмилателната система.

При 8 от 10 деца се откриват глисти. Обичайните симптоми не се проявяват при всяко. При повечето деца глистите се развиват в скрита форма. Именно поради това решихме да обърнем внимание на тази тема, за да можете по-лесно да разпознаете болестното състояние.

Как глистите попадат в детския организъм?

Тъй като стомашно-чревния тракт при децата е напълно незащитен, той е по-изложен на влиянието и възможността да се зарази. Глистите могат да попаднат в детския организъм посредством домашни животни, некачествена храна – месо, риба, мляко, зеленчуци и др, а също така и при влошена лична хигиена.

Симптоми, за които да следите:
- гадене;
- слюноотделяне;
- разстройство;
- честа умора;
- често главоболие;
- скърцане със зъби по време на сън;
- неспокоен сън;
- кожни реакции като дерматит, напримерПрофилактика срещу глисти

Основното, на което трябва да заложите, е спазване на висока лична хигиена, както при детето, така и при всички членове на семейството. Възпитайте у детето ясни и адекватни навици за поддържане на хигиена.

Също така е препоръчително да ограничите общуването на детето с домашни животни. В случай, че имате любимец, важно е да редовно да хигиенизирате помещенията, както и самите животни.Коментари

Коментар: 1

Бактерии пише в текста???


  • 1

Добави коментар