Дариха ваксини на детски домове

83
Дариха ваксини на детски домове

Ще бъдат ваксинирани 212 бебета

Безвъзмездни дарения на ротавирусна ваксина получиха домове за медико-социални грижи за деца от цяла България. Общият брой ваксини, който получиха 16 домове е 424, с които ще бъдат ваксинирани 212 бебета на възраст между шест седмици и шест месеца.

Една от основните цели на дарението е да намали риска от заразяване с ротавирус и да минимизира броя хоспитализирани поради ротавирусна инфекция бебета.
Благодарение на инициативността от страна на директорите и желанието им да предпазят децата от ротавирусна инфекция, дарението вече е факт.

В рамките на две седмици домовете от градовете Стара Загора, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Търговище, Шумен, Пловдив, Хасково, София, Пазарджик, Благоевград, Плевен, Русе, Габрово и Разград получиха заявените предварително ваксини.

Ротавирусът е силно заразен, поради което ваксината се явява така необходима за най-малките, живеещи в затворени общности, в които рискът от избухване на епидемия от тази инфекция е много по-голям заради близкия и непрекъснат контакт между децата и персонала.

Бързото циркулиране на вируса в затворени групи, като ясли, детски гради и домове, в които са настанени деца, изисква правилна и навременна превенция, която може да бъде постигната с високо ниво на информираност и навременна ваксинация.

Дарението се осъществява със съдействието на ГлаксоСмитклайн и е част от политиката на компанията в областта на корпоративно социалната отговорност както в България, така и на международно ниво.Коментари

Коментар: 4

1zqjaq'"(){}:/1zqjaq;9

Коментар: 3
1zqjaq'"(){}:/1zqjaq;9

Коментар: 2
Коментар: 1

  • 1

Добави коментар