Да си тръгнем здрави от морето

177
Да си тръгнем здрави от морето

Как?

Лекарските кабинети се напълниха с плажували на басейни и по морето. Оказва се, че дори да сме внимателни, не е невъзможно да приключим плажа с вирус или чревно разстройство.

Как да се предпазим, ако не искаме да се лишим от добре прекаран ден пред басейна или до морето?

За да избегнем заразите покрай водоемите, трябва да следваме няколко основни правила. Първо, да използваме лична хавлия, която задължително да постиламе и върху шезлонга. Второ – да не ходим боси, както и да сме обути само в собствените си чехли.Трето – да не поглъщаме вода, особено ако не сме сигурни, че е чиста. Тези прости, но важни съвети могат да ни спестят доста проблеми, сред които гъбични инфекции и чревни разстройства. Дерматолозите развенчаха схващането, че водата в басейна е най-рисков фактор за развитие на инфекции.

За късмет на родните блондинки, у нас са известни само няколко случая на алергия от прекалено предозиран препарат, вследствие на което в Германия блондинките излизаха от водата със зелени коси.

За сметка на това се задава друга опасност, свързана с временните татуировки, които и това лято са на мода, предупреждава ТВ7.Добави коментар