Да се татуираме безопасно

75
Да се татуираме безопасно

За какво да следим, за да не ни заразят с опасна болест

В сезона на татуировките и пиърсинга рискът от инфекции се повишава значително, напомнят лекарите. Хепатит B, хепатит C, ХИВ/СПИН са само част от инфекциите, които ни застрашават при поставянето на татуировки и пиърсинг. Специалистите съветват как да избегнем опасностите при поставянето им.

Едно от основните правила е, че когато си изберете татуировка и татуистът започне да приготвя нещата, първото, което трябва да забележите, е дали той ще смени поне два чифта ръкавици до направата на татуировката. С първия чифт трябва да подготви терена за работа и да обезопаси всички повърхности.

Осветлението също е много важен елемент, тъй като това е още една контактна повърхност, за чиято чистота трябва да се следи. Машината трябва да е също с протектор, чашките трябва да са чисто нови.Най-важното е иглата да бъде нова. Трябва да видите как се разпечатва пред вас, съветват специалистите.

Подобни са препоръките и ако решим да си сложим пиърсинг. Инструментите трябва да излязат от разтвор или от ултразвуковата вана, зависи какво използва се използва в студиото. Това важи и за избраната обица, съветва Нова телевизия.

Клиентът трябва да изчака 15 минути, докато трае процедурата на стерилизиране. Абокатът също трябва да е чисто нов и да бъде разпечатан пред клиента. Специалистите в бранша са категорични, че не бива да се работи на доверие.Добави коментар