Да преборим диабета с храна

150
Да преборим диабета с храна

Наскоро проведено иследване доказва, че изключването на животинските мазнини от диетата може да повлияе положително

Всички знаем колко често се среща диабетът в страните от напредналия свят. Това е едно заболяване, което обхваща все по-голяма част от населението в световен мащаб.

Данните посочват и че все по-млади хора страдат от диабет и т.нар. диабет тип 2. Това заболяване изисква специална хранителна диета, за да се намалят до известна степен симптомите и следствията от него.

Наскоро проведено иследване доказва, че изключването на животинските мазнини от диетата може да повлияе положително тези от нас, които са диагностицирани с диабет. Вегетарианската диета или веган диетата са алтернативен начин за лечение на диабет.

Като искаме да кажем, че това не бива да се случва без лекарско наблюдение, подобно решение трябва да бъде съгласувано със специалисти, пише kulinar.bg. Изключването на животинските мазнини помага за регулирането на нивата на кръвната захар.Тези изследвания са базирани на предишни проучвания, доказали благоприятното действие на вегетарианската диета върху нивата на кръвна захар и инсулинова чувствителност. Всъщност подобен хранителен режим оказва влияние на определен протеин, който се повишава застрашително при хората, страдащи от захарен диабет.

След изключването на животинските храни, нивата на въпросния протеин спадат с 0.4-0.7%. Отново казваме, това не е достатъчно за лечение на диабет и не трябва да се започва без лекарско наблюдение. Но е една тема, която заслужава внимание, особено ако сте диагностицирани с диабет. Проучете вариантите за хранителен режим без животински мазнини.Добави коментар