Често ставате до тоалетна нощем? Ето какви може да са причините

692
Често ставате до тоалетна нощем? Ето какви може да са причините

Редовното прекъсване на нощния сън заради необходимост да се посети тоалетната е свързано с прекомерна консумация на сол и високо артериално налягане

Редовното прекъсване на нощния сън заради необходимост да се посети тоалетната е свързано с прекомерна консумация на сол и високо артериално налягане, съобщи Юрик алърт. Това заявиха специалисти на конференция на Японското кардиологично дружество.

"Установихме, че ако е човек е развил ноктурия - редовно прекъсване на нощния сън заради уриниране, е с високо кръвно налягане или с излишък от течности в организма - заяви Сатоши Коно от болницата "Розай Тохоку" в Сендай, Япония. - Ако продължавате да имате ноктурия, поискайте от лекаря си да измери кръвното ви налягане и да изследва количеството консумирана от вас сол“.

Той отбеляза, че дори едно нощно посещение на тоалетната повишава риска от хипертония с около 40 процента. Колкото по-често посещавате тоалетната, толкова по-голяма е вероятността да имате сърдечни и сърдечносъдови проблеми.

Коно все пак не е открил причинно-следствена връзка между честите посещения на тоалетната и сърдечните болести. Изследването обхванало 3748 жители на окръг Ватари в Япония, като у 1882-ма от тях била наблюдавана ноктурия през 2017 г.

Според данни на Световната здравна организация сърдечните и сърдечносъдовите болести са главна причина за смърт. Тези болести ежегодно отнемат живота на около 17 милиона души.

Добави коментар