Чаша вино срещу болести

183
Чаша вино срещу болести

Виното подпомага имунната система и засилва ефекта от ваксините

Ново проучване показва, че виното подпомага имунната система и засилва ефекта от ваксините. Ако на вечеря пийвате по чашка, това гарантирано ще подобри кръвообращението и сърдечносъдовата ви система. Според изследването алкохолът засилва имунитета и помага на тялото да се пребори по-бързо с инфекциите.

Специалистите от Калифорнийския университет твърдят, че това проучване ще помогне на хората да разберат по-добре работата на човешката имунна система. "Открай време е известно, че алкохолът в умерени количества се асоциира с по-ниски нива на смъртност, нашето проучване просто доказва това", споделя един от изследователите.

За да проучат влиянието на алкохола върху имунната система, специалистите дали на 12 маймуни макак резус да пият алкохол по собствено желание. При животните, консумирали по-голямо количество от останалите, ефектът от рутинната ваксина бил видимо по-добър, съобщи БГНЕС.

Въпреки положителната оценка, която учените поставят на алкохола, те съветват да не прекаляваме. "Ако сте били пристрастени към алкохола или имате алкохолици в семейството, не ви съветваме да подобрявате имунната си система с пиене", съветват специалисти. Но пък за всички останали чаша вино към вечерята винаги е добре дошла.Добави коментар