Бюрото ти до прозореца ли е?

194
Бюрото ти до прозореца ли е?

Късметлия!

Да се работи по цял ден на бюро е нездравословно. Да се работи по цял ден в затворено пространство, т.е. в офис, също е нездравословно. Учени от Оксфордския университет решиха да проверят въобще възможно ли е да се намери някаква полза от работата в офиса, като се намалят и негативните фактори при този тип труд.

Експертите твърдят, че може. Те успели да определят кое е най-безопасното, комфортно и благоприятно място за един офис служител. Това място се намира до прозореца. Защо? Основната причина е, че там ще имате постоянен достъп до естествена слънчева светлина. Влиянието на слънцето е много по-благоприятно, отколкото изкуственото осветление, нали?Слънцето регулира биоритмите, премахва умората и сънливостта, повишава когнитивните способности на човека и повишава производителността на труда. В същото време слънчевата светлина притежава свойството да подпомага изработването на хормона серотонин – хормона на щастието, който влияе на психологическия комфорт на служителите.

Професията на бащата може да разболее детето

Учените от Оксфорд споменават в изследването си и кое е най-вредното местоположение за разполагане на бюро. Центърът на стаята е най-неудачното място, което можете да си изберете. Там попада най-малко естествена светлина. Проблем е и постоянното движение на колегите от всичките ви страни, което предизвиква чувство за постоянна тревога и дискомфорт.Добави коментар