Билки, укрепващи имунитета

141
Билки, укрепващи имунитета

Много лечебни билки, които растат по света, укрепват имунната система и затрудняват навлизането на вируси в тялото

Много лечебни билки, които растат по света, укрепват имунната система и затрудняват навлизането на вируси в тялото, заяви д-р Елена Лесивская, изследовател в Института по токсикология в Санкт Петербург. “Мога да изброя няколко особено ефикасни билки: ахинацея, градински чай, маточина, листа от тамян, листа от обикновена червена боровинка, цвят от черен бъз, кора от нар, исландски мъх, цвят от невен под формата на тинктури, обикновена кора на калина. В билковите аптеки винаги можете да намерите корени от репей, а те са ефективни срещу различни вируси “, каза тя.

Както отбеляза Лесивская, SARS-CoV-2 е вирус, съдържащ РНК, следователно лековитите растения могат да помогнат на имунитета на организма ни като блокират определени ензими и предотвратяват проникването на вируса в организма. Билките са ефективни в началния етап на лечение или по време на превенцията, смята специалистът. Тя съветва да ги приемаме като чайове.

“Една чаена лъжичка билкови екстракти в чаша вряла вода могат да престоят в термос за един час. И после ги пийте като чай или ги включете в топли напитки”, каза тя. Лесивская отбеляза, че малките концентрации на тези лечебни растения са полезни за предотвратяване на инфекция, посочва БГНЕС.

Пандемията от коронавируса COVID-19 се разпространи в почти целия свят. По последни данни на СЗО над 1,8 милиона души са се заразили, повече от 113 хиляди са починали.

Добави коментар