Безплатни процедури за аутисти

85
Безплатни процедури за аутисти

Създадоха дарителски фонд

Дарителски фонд ще подпомага развитието на деца с аутизъм. Той ще финансира посещенията на класически и алтернативни терапии, от които аутистите се нуждаят, за да протича развитието им в правилна посока.

През изминалата година повече деца са диагностицирани с аутизъм, отколкото с диабет, рак, СПИН и синдром на Даун, взети заедно, съобщи bTV. За да се развиват в правилната посока, децата от аутистичния спектър трябва да посещават поне една терапия дневно. Средната й цена е между 20 и 30 лева.

Месечната терапия може да нахвърли 1 000 лева - сума, непосилна за много родители. За да имат шанс и тези деца, беше създаден дарителски фонд.

"Ще работим по пореден номер, поредност на подаване на заявленията, с приложена епикриза, като ще обхващаме по две терапии от по 10 процедури. От тях едната задължително трябва да е класическа - логопед или психолог”, обяснява Владислава Цолова от Фондация "Стъпка за невидимите деца на България".

Дарителският фонд може да послужи и като основа за създаване на държавен такъв. От тази година за първи път в България Факултетът по начална и предучилищна педагогика предлага следдипломна квалификация за работа с деца с аутизъм.Добави коментар