Безплатни противозачатъчни за Коледа

58
Безплатни противозачатъчни за Коледа

Пред януари броят на нежеланите бременности расте

Британските жени ще получат безплатни противозачатъчни за коледните и новогодишните празници, съобщи водещата агенция за борба с абортите на Острова.

Британската консултативна служба по бременността (BPAS) съобщи, че през януари броят на жените с нежелана бременност е много по-висок от който и да било друг месец в годината и изрази надежда, че проектът ще намали този брой, съобщава БГНЕС.

В своята онлайн кампания BPAS изтъква повишеното празнично настроение в това време на годината като една от причините, но предупреди също така, че затварянето на аптеките заради празниците често затруднява намирането на противозачатъчни.

Новата услуга ще позволява на жените да поръчат противозачатъчните предварително след 15-минутна консултация по телефона с медицинска сестра и да получат пакет, в който са включени също презервативи и "книги със съвети".

"Знаем, че жените често не вземат противозачатъчно на сутринта след секс без презерватив. Те може би не смятат, че рискът да забременеят е висок, а цената (39 евро), неудобството и притеснението от купуването на подобно лекарство може също да ги откаже. Надяваме се, че възможността да получат хапчето предварително чрез обаждане по телефона и то безплатно ще окуражи повече жени да се сдобият с противозачатъчни за всеки случай", заяви Ан Фуреди, генерален директор на BPAS.Добави коментар