Безплатни прегледи

77
Безплатни прегледи

За асма, хепатит и остеопороза

Безплатни скрининги на дишането, щитовидната жлеза, хепатит и остеопороза ще се провеждат от вторник до петък в Международния изложбен център в София. Прегледите ще се извършват от 10.00 до 16.00 часа, в обособена зона на щанда на Национална пациентска организация в рамките на медицинско изложение.

Всеки ден ще е посветен на различно социално значимо заболяване, като изследванията ще се проведат по график.

Във вторник започнаха безплатните измервания на дишането. Всички желаещи могат да се консултират със специалист относно причините за възникване на асма, рисковете от това заболяване и проблемите с пролетните алергии.

В сряда специалист ще преглежда щитовидни жлези чрез термовизуална диагностика. При този метод специален уред измерва температурни отклонения до стотни от градуса и след това се определя има ли изменения в структурата на жлезата и какви.

19 май ще е посветен на тестове за носителство на хепатит "В" и хепатит "С". При поява на съмнителни или положителни резултати изследвалите се ще бъдат насочвани и към лабораторни изследвания и консултации от гастроентеролог.

Петъкът ще бъде посветен на оценка на риска от остеопороза чрез онлайн тест, съобщава БНР. На разположение на посетителите ще е медицински специалист, който ще ги консултира по темата.Добави коментар