Безплатни прегледи на щитовидната жлеза

26
Безплатни прегледи на щитовидната жлеза

Тя е особено важна за растежа и развитието на организма

Започва национална скринингова кампания "Щитовидна жлеза и сърдечносъдов риск". В продължение на месец в 11 града на страната ще се проведат безплатни изследвания и консултации на всички желаещи.

Малкият, подобен на пеперуда, орган, разположен в предната част на шията, е главен регулатор на метаболизма и има ключова роля за здравето ни. Произвежданите от жлезата хормони са важни за обмяната на веществата, растежа и развитието на организма.

Не всяко заболяване на жлезата има видими симптоми. Увеличената функция, например, често се маскира. Намалената функция на щитовидната жлеза води до сънливост, лесна умора, суха кожа и оттоци.

Ако имате подобни симптоми, може безплатно да се прегледате до 16-ти юни. Срещу предварително записване ендокринолози от 11 града ще проведат скринингови изследвания, съобщи ТВ7.

Заболяванията на щитовидната жлеза се срещат осем пъти по-често при жените. Независимо от пола обаче човек попада в рискова група, ако е фамилно обременен, има автоимунно заболяване, като например диабет или е над 50 години.Коментари

Коментар: 2
безплатни прегледи

За съжаление, никъде не успяхме да открием списък с координати на лекари и място на прегледите, но пък винаги може да се обърнете към организаторите на кампанията. Това е асоциация "Сърце" - 0700 10 515.

Коментар: 1

kad trqbva da se zapi6em za qmbol blagodarq


  • 1

Добави коментар