Безплатни очни прегледи

57
Безплатни очни прегледи

За глаукома и катаракта

Безплатни прегледи на пациенти с катаракта и глаукома организира МБАЛ "Токуда Болница София". Консултациите ще бъдат извършени на 03.05.2012 г. (четвъртък) от 08.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел: 02/403 4000.

"Глаукомата е най-честата причина за слепота в България и втора в света, а катарактата е най-разпространеното очно заболяване над 50-годишна възраст", казва е д-р Алек Топов - началник на отделението по Офталмология в МБАЛ "Токуда Болница София".

Той добавя, че за да бъдат излекувани пациентите с катаракта или глаукома, най-важна е ранната диагностика и разбира се, редовните профилактични прегледи при специалист-офталмолог поне веднъж годишно.Д-р Топов препоръчва на хората над 40-годишна възраст да се възползват от възможността за очна диагностика, тъй като глаукомата много често протича безсимптомно, с развитието й се стига до увреждане на зрителния нерв, а усложнението води до необратима слепота. Другото масово очно заболяване - катарактата може, от своя страна, да бъде овладяно значително по-лесно при навременно откриване, съобщи БГНЕС.

Безплатната консултация включва преглед от специалист, определяне на зрителната острота, измерване на вътреочното налягане и оглед на зрителния нерв чрез офталмоскопия. Офталмолозите ще дават и препоръки за лечение, когато това се налага.

Прегледите са част от програмата на Токуда болница за разширяване на достъпа на пациентите до модерно лечение и повишаване на здравната култура на българите.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 403 4000. Адресът на МБАЛ "Токуда Болница София" е бул. Никола Вапцаров 51 Б.Добави коментар