Безплатни консултации за инвитро с доц. Айнур Ершахин

566
Безплатни консултации за инвитро с доц. Айнур Ершахин

Доц. д-р Айнур Ершахин, един от най-успешните специалисти в областта на инвитро оплождането в Турция, ще гостува в България на 8 септември

Доц. д-р Айнур Ершахин, един от най-успешните специалисти в областта на инвитро оплождането в Турция, ще гостува в България на 8 септември 2017 г. След повече от 20 години опит в едни от най-добрите клиники в Турция, днес д-р Ершахин и екипът й в болница „Медикъл Парк Гьозтепе“ отчитат впечатляващи резултати в областта на инвитро оплождането.

При „свеж“ трансфер: постигане на бременност средно в 55% от случаите; 60% успеваемост в групата под 40 години; 17% при над 40-годишните.

При „замразен“ трансфер: 58% средна успеваемост, 66% при под 40-годишните, 15% в групата над 40 години.

Сега двойки с репродуктивни проблеми ще могат да се възползват от възможността за безплатна консултация в София с доц. Айнур Ершахин. Тя пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.Средно 10-15% от двойките се сблъскват с проблемно забременяване. За щастие днес, благодарение на съвременните технологии, проблемът все по-често се оказва разрешим, казва доц. Айнур Ершахин и посочва част от тях:

Предимплантационна генетическа диагностика (PGD): Това е метод на генетично изследване на ембрионите преди имплантация в матката, който позволява да се установи наличието на заболявания или тъканна несъвместимост преди трансфера.

Подробен хромозомен анализ (NGS): Методът се състои в изучаване на броя и структурата на ембрионалните хромозоми. За целта на 5-ия ден от развитието на ембриона се взема ембрионална биопсия. Получените клетки се анализират на хромозомно ниво и се изследват за вероятни генетични смущения. След процедурата ембрионите се замразяват. На следващия етап, за трансфер в матката се подбират ембрионите с най-добри резултати. Това създава предпоставки за по-добра успеваемост.

Морфологично селектиране на сперматозоиди (IMSI): Това е метод на селекция на по-качествени сперматозоиди чрез оптично увеличение на наблюдавания материал. При класическия микроинжекционен метод селекцията на сперматозоиди се извършва при 400-600-кратно оптично увеличение. При IMSI метода увеличението е до 8000 пъти, което позволява по-прецизен подбор и обуславя висок шанс за успех при двойки с неуспешни опити досега.

Микрочип: Микрофлуидната чип технология позволява да се подберат сперматозоиди с идеална ДНК структура, което увеличава шанса за развитие на по-добри ембриони и повишава успеваемостта.

Витрификация: Методът на бърза криоконсервация на сперма - яйцеклетки – ембриони, наречен витрификация, дава възможност за получаване на по-жизнени и с много по-високо качество на развитие ембриони. Криоконсервацията на яйцеклетки, които да се използват за осъществяване на бременност в бъдеще, е спасителен вариант например за жени с намален яйчников резерв или такива, на които предстои да преминат химио- или лъчетерапия.

Ембриоскопия: При този метод се използва ембриоскоп, който осигурява постоянен контрол върху цялостното развитие на ембрионите, без да се изисква изваждането им от инкубатора.

С помощта на новите техники, прилагани от опитни специалисти, успеваемостта при двойките с репродуктивни проблеми нараства с всяка изминала година, казва доц. Айнур Ершахин.

За допълнителна информация и записване за безплатна консултация, обадете се на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402.

За консултацията е необходимо да се предоставят следните изследвания: АMH, FSH, LH, Пролактин, Естрадиол, Прогестерон (направени между 2 и 4 ден от началото на цикъла); FT3, FT4, TSH, ТАТ и МАТ; Спермограма; Кръвна група и фактор на двамата; по желание на пациентката – Мутациите на тромбофилия; ако има направена хистеросалпингография – да се предоставят снимките и разчитането. 

Добави коментар