Безплатни консултации с неврохирург от Турция

117
Безплатни консултации с неврохирург от Турция

Той е един от водещите специалисти в Турция в областта на хирургията на гръбначния стълб

Д-р Зафер Оркун Токташ, неврохирург от болница „Медикъл Парк Гьозтепе“, ще консултира безплатно пациенти в София на 17 и 18 март. Д-р Токташ е един от водещите специалисти в Турция в областта на хирургията на гръбначния стълб. 

Той ще гостува у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.

Д-р Зафер Оркун Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския университет, където е продължил и докторантурата си. През 2014 г. е участвал в научно-изследователски дейности в областта на гръбначно-мозъчните тумори в Харвардския университет. Съвместно с проф. д-р Денис Кония са патентовали като изобретение регулируеми импланти, които се използват в гръбначната хирургия. 

Д-р Токташ е автор на редица научни материали в областта на гръбначно-мозъчните заболявания и е един от безспорните авторитети в южната ни съседка за лечение на дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, гръбначни тумори, сколиоза и гръбначни деформации. Преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в болница „Медикъл Парк Гьозтепе“. В работата си д-р Зафер Оркун Токташ прилага най-съвременните методи и технологии.

Развитието на новите технологии в медицината доведе до революционен напредък в областта на гръбначната хирургия през последните години. Така например апаратура за невромониторинг позволява да се избегнат рисковани движения по време на операция, а това повишава успеваемостта на хирургичните интервенции. 

Използват се микроскопски операции с висока степен на прецизност. Например при дископатия, когато се налага хирургична намеса, до засегнатия участък се достига през 1 – 1.5 см кожен разрез, като се работи със специален микроскоп за по-добра визуализация. Микрохирургичният метод е приложим както при един, така и при повече засегнати прешлени. С него пациентът се възстановява значително по-бързо, а белегът е минимален.

Сега пациенти от България могат да се възползват от възможността за безплатна консултация с д-р Зафер Оркун Токташ, като се запишат предварително на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0895 770 869 или 0879 977 401. Те ще трябва да предоставят на място всички налични до момента медицински документи и образни изследвания.Добави коментар