Безплатни дерма прегледи

101
Безплатни дерма прегледи

В рамките на кампанията Евромеланома

Българското Дерматологично Дружество организира за шести пореден път кампанията Евромеланома, част от Европейската кампания за скрининг и профилактика на рака на кожата, организирана от Европейската Академия по Дерматология.

В Евромеланома 2011 ще се включат повече от 200 български дерматолози, които на 18 май ще консултират безплатно пациенти със съмнителни за кожен рак кожни образувания. Списък на лекарите, които ще преглеждат в рамките на кампанията, е публикуван в www.derma.bg.

Целта на организираната кампания е да се повиши здравната култура и да се заостри вниманието на обществото към кожния рак, чиято заболеваемост показва постоянна тенденция към увеличение поради променените навици и отношение към излагането на слънце и създаването на тен от изкуствени източници.

Предимство на дерматологията е възможността да се прегледа директно “органа” обект на специалността и следователно ранната диагностика на рака на кожата. Това дава възможност за пълното излекуване на пациентите с кожен рак при навременното диагностициране.

В предходните 5 кампании бяха прегледани около 12000 пациента и открити повече от 460 случая на различни форми на кожен рак, като на тези пациенти беше предложено своевременно лечение.Коментари

Коментар: 1
cEsLSeahv

More posts of this quality. Not the usual c***, plseae


  • 1

Добави коментар