Без лимит за лечението в чужбина

16
Без лимит за лечението в чужбина

Търсят пет милиона за лечение на децата

Правителството одобри днес решение, с което отпада максималният лимит за отпускане на средства за лечение на деца. Досега лимитът беше в размер 180 хиляди лева, а по-скъпото лечение на децата беше отказвано.

По време на заседанието премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Десислава Атанасова - допълнителните средства, необходими за дейността на Фонда за лечение на деца до края на тази година, да бъдат осигурени от вътрешни резерви в системата на здравеопазването.

Пет милиона лева е сумата, която трябва да бъде набавена, посочва БНТ. От стенограмата на днешното правителствено заседание става ясно още, че премиерът е призовал в бъдеще да се работи така, че по голяма част от тези деца да могат да се лекуват в България.

Веднага трябва да се потърсят варианти и да се поканят доктори у нас, за да не се чака за операции в чужбина догодина, казва Борисов. Той обяснява, че трябва да се вярва повече и на българските лекари, при които и той, и сестра му се били оперирали.Добави коментар