Бабини лекове за съвременни болежки

359
Бабини лекове за съвременни болежки

Преди да дойде ерата на антибиотиците, бабите ни са се лекували с народни цярове

Преди да дойде ерата на антибиотиците, бабите ни са се лекували с народни цярове. Въпреки че съвременната медицина вече може да трансплантира сърца, все повече хора предпочитат да избегнат приема на лекарства и се обръщат към природните лекове.

Имайте предвид обаче, че когато се отнася за децата, при тях болестите се развиват по-бързо и е добре винаги да търсите съвет от лекар.

Лук срещу запушен нос

Много неприятно, но със сигурно действие. Освен това не е нужно да пуснете от сока в носа – достатъчно е да го нарежете или да вдишате от миризмата му.

Оцет срещу температура

Чорапите с оцет все още влизат в списъка на много майки, когато се борят с температурата. Действа и накиснат в оцет хляб върху китките – на мястото, където се следи пулса.

Ракия с мед и зехтин срещу кашлица

Напитката, приготвена от ракия, мед и зехтин, трябва да се изпие добре затоплена. Все пак не прекалявайте с количеството ракия. И не го предлагайте на деца!

Зехтин срещу болки в ушите

Временно можете да се преборите с болката в ушите с помощта на зехтин. Затоплете го малко, като внимавате да не се изгорите, и пуснете няколко капки в болното ухо.

Сода срещу налепи

Преди на пазара да се появят съвременните лекарства срещу ангина, бабите ни са премахвали налепите по гърлото с помощта на сода. Усещането е много неприятно, защото тя трябва да се нанесе по гърлото.

Сок от малина срещу температурата

При температура трябва да се приемат много течности. Ако това е сок от малина, вероятността температурата да спадне по-бързо е по-голяма.

Дафинов лист срещу кашлица

Рецептата е следната: пет листа се варят в половин литър вода пет минути, течността се прецежда и се подслажда с мед.

Черна ряпа срещу кашлица

Една черна ряпа се издълбава, пълни се с мед и се оставя за няколко часа, докато пусне сок. От тази течност се по една чаена лъжичка няколко пъти дневно.

Извара срещу болки в гърлото

За да се справите с болките в гърлото, трябва сами да си направите извара. Това става, като в половин литър прясно мляко сложите лъжица оцет и го пресечете чрез варене. Получената извара се поставя в марля, която се завива върху гърлото и се покрива с шал. Трябва да престои поне четири часа.Добави коментар